Pieczone jabłka z bezą

Pieczone jabłka z bezą

Pieczone jabłka z bezą

Przepis na : deser

Składniki: 4 jabłka 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 białka jaja 8 łyżek cukru Sposób wykonania: Jabłka kroimy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. W powstałe zagłębienia nakładamy dżem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo cukier.  W ten sposób uzyskamy sztywną błyszczącą pianę, którą nakładamy na połówki jabłek. Układamy całość na blaszkę i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez 10 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 140°C i piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.