Kapusta pieczona z orzechami włoskimi i parmezanem

Kapusta pieczona z orzechami włoskimi i parmezanem

Przepis na : kolacja

  Składniki: 1 mała główka białej kapusty 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki suszonego czosnku sól, pieprz 2 garście orzechów włoskich 3 łyżki tartego parmezanu Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Kapustę kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Gdy kapusta będzie lekko rumiana posypujemy ją poszatkowanymi orzechami włoskimi oraz tartym parme...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.