Składniki: 150 g jogurtu greckiego 5 łyżek majonezu 4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Czosnek obieramy i bardzo drobno szatkujemy. Wszystkie składniki sosu miksujemy ze sobą. Podajemy jako dodatek do sałat, frytek oraz do pieczonych, smażonych lub grillowanych warzyw i mięsa. czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...