Sałatek i przetworów z ogórków nigdy nie jest za dużo. Po klasycznych kiszonych i sałatce z ogórków i papryki przyszła pora na ogórki na ostro. Raczej nie nadają się jako sałatka do obiadu zimą, bardziej jako przegryzka do suto zakrapianej domówki. Tak czy siak warto kilka słoiczków w zanadrzu mieć. Ogórki koreczki są słodko-ostre ale nie do przesady. Po prostu pyszne. Ogórki - koreczki Składniki 3,5 kg ogórków 5 łyżek soli 1 główka czosnku ½ łyżki papryki chili w proszku Składniki na zalewę 6 łyżek oliwy 2 szklan... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...