Wątróbka otulona boczkiem z sosem winnym

Wątróbka otulona boczkiem z sosem winnym

Wątróbka otulona boczkiem z sosem winnym

Jeśli znudziła się Wam klasyczna wątróbka, to gorąco zapraszamy Was do spróbowania naszej aromatycznej wersji tego dania, w nowej odsłonie. Składniki na dwie porcje: 8 wątróbek drobiowych 8 plasterków boczku 100 ml wina (najlepiej białe półwytrawne) 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1-2 torebki kaszy gryczanej 3 łyzki mąki garść natki pietruszki sól i grubo zmielony pieprz Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności gotujemy wodę (z 2-3 szczyptami soli) w garnku. Kiedy już wrze, wkładamy do niej torebki z kaszą gr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyszny Duet

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Pyszny DuetPyszny Duet

Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza gryczana, kasza, boczek, sosy, wątróbka drobiowa, pieczony boczek

Inne przepisy z Pyszny Duet

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.