Zawsze jadałam go u mojej babci, zwykle od święta, dlatego smakował jeszcze lepiej. Starałam się odwzorować te smaki, choć jak to bywa wyszło inaczej, aczkolwiek również bardzo smacznie. Polecam Wam nie tylko od święta. Składniki na 2 porcje: Udziec z królika: 400 g Śmietana 18% : 300-400 g Bulion warzywny lub woda: 250-375 ml/ 1-1,5 szklanki Cebula: 1 szt. 2 łyżki oleju/oliwy do smażenia Ocet balsamiczny: 2-3 łyżki Tymianek (1 łyżeczka : suszony lub świeży: 2 gałązki) Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowan...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.