Praktyczne rady – różne babci Basi

Praktyczne rady – różne babci Basi

1.Rodzynki przed dodaniem do ciast trzeba opłukać w letniej wodzie, a jeżeli są suche -namoczyć w niewielkiej ilości wody. 2.Nie powinno się siekać czosnku. Obrany ząbek należy położyć na drewnianej lub plastykowej desce, przyłożyć do niego brzeszczot noża i uderzeniem pięści w nóż rozgnieść czosnek. 3.Aby uzyskać puszystą, trwałą pianę, należy dokładnie oddzielić białka od żółtka. Dobrze jest schłodzić białko, a tuż przed ubijaniem dodać odrobinę soli, zimnej wody lub octu. Należy pamiętać, aby do ubijania p...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Autor

Basia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, ziemniaki, jabłka, pierogi, pierogi przepis, chleb, kasza jaglana, kasza gryczana, pieczywo, makarony, ryż, ciasto, makaron, makaron smażony, ciasto z białek , makaron z serem, makaron z patelni, ryż smażony, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z połówkami jabłek, ciasta z jabłkami, ciasto z kaszy jaglanej

Inne przepisy z Pysznosci Babci Basi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.