Przepis na : obiad
To danie jest idealne kiedy macie niewiele czasu i niewiele w lodówce. Wystarczy kilka niewyszukanych składników i 20 minut i pyszny zielony wiosenny obiad gotowy. Składniki: 400g makaronu (u mnie farfalle) 1,5 szklanki zielonego groszku łyżka masła pęczek koperku ząbek czosnku 2 jajka 100ml słodkiej śmietanki sól, czarny pieprz, papryka w płatkach Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W osobnym garnku przez około 4 minuty gotujemy groszek. Odcedzamy. W garnku roztap... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...