Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną
Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną
Przepis na : śniadanie
Jeśli lubicie ryż na leku i czekoladę to zakochacie w tym deserze! Bardzo czekoladowe, kremowe risotto z kwaśnawą żurawiną i chrupiącymi płatkami migdałów ma wszystko co łasuchowi do szczęścia potrzeba Składniki: 40g masła 120g ryżu do risotto (arborio) 600 ml mleka ½ szklanki płatków migdałowych ½ szklanki suszonej żurawiny 100g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: Masło roztopić na patelni o grubym dnie, wsypać ryz i „przesmażyć’ kilka minut a z zacznie robić się szklisty. Dodać połowę mleka i gotow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz
Autor
Sandra Siebert
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, sosy, risotto, deser, desery, śniadania
Inne przepisy z Pyry na Gaz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję