Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną

Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną

Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną

Przepis na : śniadanie

Jeśli lubicie ryż na leku i czekoladę to zakochacie w tym deserze! Bardzo czekoladowe, kremowe risotto z kwaśnawą żurawiną i chrupiącymi płatkami migdałów ma wszystko co łasuchowi do szczęścia potrzeba  Składniki: 40g masła 120g ryżu do risotto (arborio) 600 ml mleka ½ szklanki płatków migdałowych ½ szklanki suszonej żurawiny 100g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: Masło roztopić na patelni o grubym dnie, wsypać ryz i „przesmażyć’ kilka minut a z zacznie robić się szklisty. Dodać połowę mleka i gotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję