Przepis na : obiad
Karp kojarzy się przede wszystkim z wigilijnym stołem i jest jedną z tych potraw, bez których Boże Narodzenie mogłoby się nie udać. Dziś przepis na cudownego karpia gotowanego w śmietanie, z cebulą i natką pietruszki. Zdrowa i pyszna potrawa, która przedstawia tę rybę w nieco innych smakach. Składniki: 1kg karpia (trochę więcej jeśli kupujesz całą rybę) 3 cebule, 6 łyżek masła, 2 szklanki śmietanki, 2 płaskie łyżki mąki, natka pietruszki (lub koperek), sól, liść laurowy Przepis na karpia gotowanego w śmietanie... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...