Domowy keczup – przepis

Domowy keczup – przepis

Domowy keczup – przepis

Przepis na : śniadanie

Domowy keczup? Tak, domowy keczup! Pomidorowy, aromatyczny, z dodatkiem ulubionych przypraw, bez konserwantów. Po prostu pyszny! Można kupić dobry keczup w sklepie, można też zrobić taki w domu. Oczywiście jest dosyć czasochłonny, bo pracy niewiele. Potrzeba mnóstwo pomidorów, trochę ziół i przypraw, spory garnek oraz sitko. Podaję proporcje dla 1,5kg pomidorów, z których wyjdą dwa słoiczki. Składniki 1,5kg pomidorów (najlepiej dojrzałych) 1/4 szklanki cukru 1/8 szklanki octu 4 liście laurowe 4-5 kuleczek z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przesmacznie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.