Jeśli lubicie jagody, to pewnie nie wyobrażacie sobie lata bez jagodzianek 🙂 . Przepyszne i wyjątkowe bułki drożdżowe wypełnione nieprzyzwoitą ilością nadzienia. Całość posypana kruszonką i polana lukrem. Istne niebo na talerzu . Smakują także rewelacyjnie kolejnego dnia! Drukuj Jagodzianki z kruszonką Przygotowanie: 2 hrs Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 268 kcal Składniki Ciasto 260 g mąki pszennej (2 szklanki - użyłam typ 405) 7 g drożdży suchych 125 ml mleka (1/2 szklanki) 1 jajko 50 g masła 40 g cuk... czytaj dalej...
Przepisy, potrawy i zdjęcia tworzone z pasją. Smaczne przepisy z kilku składników na zdrowe posiłki, dania na każdą okazję, przepyszne słodkości i ciasta.