Składniki: 2 kostki rosołowe drobiowe 3 ziemniaki 0,5 cebuli 2 ząbki czosnku 2 ogórki szklarniowe 0,5 szklanki śmietany 1 łyżeczka mąki topiony serek ementaler sól pieprz Sposób wykonania: Wrzucić 2 kostki rosołowe drobiowe na 1l wody. Gotować. Po rozpuszczeniu kostek dodać 3 ziemnaki średniej wielkości pokrojone w kostkę. Na patelni na oleju zeszklić 0,5 cebuli średniej wielkości pokrojonej w kostkę oraz 2 przecisnięte ząbki czosnku. 2 ogórki ok. 20 cm przeciąć na pół i wydrążyć pestki, pokroić w kostkę. Doło... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...