Konfitura jeżynowa z laską wanlii.

Konfitura jeżynowa z laską wanlii.

Konfitura jeżynowa z laską wanlii.

Składniki : 1 kg jeżyn 1/2 kg cukru 1 laska wanilii 1 limonka Sposób wykonania :   J eżyny przebierz, opłucz na sitku lub durszlaku, wsyp do rondla. Wanilię przetnij wzdłuż, pokrój na mniejsze kawałki. Limonkę dokładnie umyj szczoteczką , sparz wrzątkiem, skórkę otrzyj na tarce, wyciśnij sok. Rondel z jeżynami ( możesz je lekko rozgnieść ) postaw na małym ogniu, wrzuć do owoców wanilię , doprowadź do zagotowania, co pewien czas mieszając. Gotuj na małym ogniu około godziny, co jakiś czas mieszając. Nas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.