Karp smażony ( z chrupiącą skórką ).

Karp smażony ( z chrupiącą skórką ).

Karp smażony ( z chrupiącą skórką ).

  P rosty przepis na karpia. Doskonały na wigilijny stół i nie tylko.  Składniki : 1 kg karpia 1 łyżka masła 1/2 szklanki mąki sól pieprz mielony 1/4 szklanki oleju do smażenia kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :   K arpia umyj, oczyść, wypatrosz, odetnij głowę i płetwy. Pokrój na porcje w dzwonka. Każdy kawałek ryby posól, popieprz i wstaw do lodówki na około godzinę. Olej rozgrzej na patelni, dodaj masło. Rybę obtocz dokładnie w mące ze wszystkich stron ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.