Co zrobić, aby pączki miały białą obwódkę.

Co zrobić, aby pączki miały białą obwódkę.

Co zrobić, aby pączki miały białą obwódkę.

Aby nasze pączki po usmażeniu miały piękną białą obwódkę trzeba wrzucać je dobrze wyrośnięte na rozgrzany tłuszcz. Należy również pamiętać, aby ciasto drożdżowe przeznaczone na pączki nie było zbyt twarde ( sztywne ) powinno mieć konsystencję rzadszą niż np. na chałki.  Pamiętajmy także o tym, że jeśli chcemy, aby nasze pączki miały białą obwódkę powinniśmy je nadziewać marmoladą dopiero po usmażeniu i lekkim przestudzeniu, czyli tak jak robią to zawodowcy w cukierniach. :-))       ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.