Zanim nastanie Wielki Post nacieszmy się słodkościami. Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne, nie za słodkie ciasteczka drożdżowe nadziewane jabłkami. Polecam Składniki: Ok.600g – 650g mąki wrocławskiej + do podsypania 250 g masła 82% o temperaturze pokojowej 5 dag (50g) drożdży 5 łyżek cukru brązowego + do posypania 3 jajka 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18% 3-4 jabłka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, dodać posiekane masło, jajka, 2 łyżki cukru. W małym...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.