Tortilla de patatas to w dosłownym tłumaczeniu tortilla z ziemniaków. Jest to niezwykle popularne hiszpańskie danie jadane zarówno na ciepło na śniadania, obiady i kolacje jak i na zimno jako tapas czyli przekąski. Spotkać można je w każdej hiszpańskiej kuchni. Jest to swojego rodzaju omlet przygotowywany z jajek, ziemniaków oraz cebuli. W krajach Ameryki Łacińskiej, dla odróżnienia tego dania od tortilli kukurydzianych i pszennych, nazywane jest “tortilla esponola” lub “tortilla de papas”.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl