Sezon jesienno-zimowy oznacza otaczające nas zewsząd chłód, szarość i… choroby. Odrobina kreatywności może jednak sprawić, że nasza kuchnia wypełni się kolorami oraz wspaniałymi smakami i zapachami, a przygotowane danie – prócz poczucia sytości – dobrze wpłynie na nasz układ odpornościowy w chłodne dni. Przygotowanie składników (proporcje dla ok. 4 osób): 800–1000 g mięsa z udek kurczaka 400 g ryżu 2 słodkie papryki (najlepiej o różnych kolorach) 2 marchewki 2 cebule Korzeń imbiru (ok. 40 g) Ananas w puszce (... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...