Pieczeń z królika

Pieczeń z królika

Pieczeń z królika

Składniki : cała tuszka z królika tj. po ugotowaniu ok.80 dag mięsa ok.50 dag tłustego boczku 3 jajka mała kazjerka  papryka ostra mielona gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie majeranek, kilka ząbków przeciśniętego czosnku, liść laurowy marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 cebule Przygotowanie: Podzielone mięso z królika ugotować do miękkości z marchewką, pietruszką i cebulami oraz kilkoma ziarenkami pieprzu, liściem laurowym oraz solą Bułkę namoczyć w mleku Surowy boczek zmieli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, boczek, bułki, rosół, krupnik, pasztet

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.