Tarta cytrynowa z borówkami i kruszonką z palonej białej czekolady

Tarta cytrynowa z borówkami i kruszonką z palonej białej czekolady

Tarta cytrynowa z borówkami i kruszonką z palonej białej czekolady

Przepis na : deser

Kwaśno-słodka, chrupiąca, wyborna. Tarta cytrynowa z borówkami i kruszonką z palonej białej czekolady to ciasto dość łatwe i do tego z efektem wow. Nadaje się zarówno do niedzielnej kawy, jak i na zakończenie eleganckiego obiadu. Świetnie sprawdzi się też w roli mazurka. Palona czekolada nie jest bardzo słodka – po upieczeniu nabywa karmelowo-kawowego smaku, dlatego jeśli nie lubicie słodkich ciast, powinniście być zadowoleni. U mnie okazała się hitem i z pewnością będę do niej nie jeden raz wracać. Tar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.