Witamina U: kapusta i jabłko

Witamina U: kapusta i jabłko

Witamina U: kapusta i jabłko

Sok wyciskany kapusta i jabłko 1 kg białej kapusty 1 kg jabłek gat. Champion dodatkowo: 1 cytryna Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku. Przygotowanie: Owoce i warzywa dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z wodą. Z wyjątkiem cytryny, którą wystarczy opłukać pod bieżącą wodą. Jabłka pokroić ze skórką, usunąć tylko ogonki. Kapustę odcedzić dobrze z wody i pokroić na odpowiednie kawałki wraz z głąbem.  Cytrynę obrać ze skóry. Dostosować wielkość krojonych owoców do otwor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pij soki wyciskane

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.