Z cyklu Wielkanocne inspiracje przedstawiam Wam - ciambella tradycyjna babka włoska w kształcie wieńca. Ciambella można tłumaczyć na wieniec czy obwarzanek Babka jest pyszna a dzięki zawartości oleju, nie jest sucha. Wariacji jest mnóstwo. Proponuje Wam wersje migdałową. Upiecze ją każdy amator w kuchni. Najlepiej piec ją w formie z kominkiem. Upiekłam w takiej właśnie formie o średnicy 24 cm Będziecie potrzebować: 150 g jogurtu naturalnego 150 ml oleju o neut... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...