
Pyszny żurek na domowym zakwasie z jajkiem, białą kiełbasą, boczkiem i odrobiną ziemniaków. Dodatki można oczywiście zmieniać wedle uznania, ale poniżej podaję pełny przepis. SKŁADNIKI 1 korzeń pietruszki 1/2 korzenia selera 2-3 marchewki 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 3 średnie ziemniaki 200 g wędzonego boczku 400-500 g białej kiełbasy (u mnie 500 g) 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 8 ziaren pieprzu 500 ml zakwasu do żurku (lub tyle ile wyszło z TEGO przepisu) 4 jajka sól, pieprz, majeranek ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...