Przepis na : obiad
Jesień w pełni. Dzisiaj na dworze pochmurno i co jakiś czas pada. W taką pogodę staram się przygotowywać dania, które będą nie tylko rozgrzewające, ale również sycące. Dlatego też chcę Wam dzisiaj zaproponować ten pożywny kociołek z mięsem wołowym i kolorowymi warzywami. SKŁADNIKI 1 kg mięsa wołowego (u mnie z udźca) 2 duże cebule 2 czerwone papryki 500-600 g fasolki szparagowej (u mnie pół na pół żółta i zielona) 3 ząbki czosnku 8 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe oliwa mąka pszenna typ 500 (np. Wr... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...