Miałam ochotę na lekką zupę, ale postanowiłam, że podstawowy przepis wzbogacę o kilka plasterków podsmażonego chorizo, dzięki czemu zupa będzie trochę bardziej wyrazista. Źródło: "Łatwe zupy", Warszawa 2012, s. 13. Składniki: 300 g mrożonego zielonego groszku 1 łyżka cukru 1 l gorącego bulionu warzywnego kilka plasterków chorizo 400 g filetu z łososia 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki śmietany koperek Wykonanie: Mrożony groszek przełożyć do garnka, posłodzić i zalać gorącym bulionem. Zagotow... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...