Jabłka prażone do szarlotki

Jabłka prażone do szarlotki

Jabłka prażone do szarlotki

Zamykacie jabłka w słoikach? Jeśli nie, to zacznijcie: bardzo fajny sposób na jeszcze szybsze zrobienie szarlotki. Ostatnio np. wykorzystałam je do szarlotki jesiennej z tego przepisu.  Składniki: 3 kg kwaśnych jabłek 300 g cukru 3 łyżeczki cynamonu  Wykonanie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do garnka, dodać cukier, podlać wodą i prażyć na małym ogniu przez 10-15 minut. Na koniec dodać cynamon i wymieszać. Gorące jabłka przełożyć do wyparzony... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.