Składniki ( 4 porcje): 1/2 główki czerwonej kapusty 1 średnia marchew 1 średnie jabłko 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku sól i pieprz po pół łyżeczki 1 łyżeczka cukru 3 łyżki majonezu 2 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: z kapusty zdejmij wierzchnie liście, a następnie drobno ją poszatkuj, głąb wyrzuć, kapustę przełóż do miski marchewkę, jabłko i cebulę obierz marchew i jabłko zetrzyj na tarce na grubych oczkach cebulę pokrój w kostkę dodaj te składniki do kapusty w drugiej misce wymieszaj majonez, o...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.