Czwartek: Włoska zupa krem z kapusty i parmezan

Czwartek: Włoska zupa krem z kapusty i parmezan

Czwartek: Włoska zupa krem z kapusty i parmezan

Krem z kapusty to rodzaj kapuśniaku tylko zrobimy ze świeżej kapusty. Tajemniczym składnikiem jest parmezan, a właściwe to co z niego zostało. Czas : 40 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Zupa z kapusty i pęczaku jest tradycyjnym daniem północnych regionów kuchni włoskiej, przygotowywanym jesienią i zimą. Potrawa jest lekka, bo zawiera tylko ugotowaną, świeżą kapustę, zagęszczoną ziemniakami oraz sycącą, co zapewnia gotowany pęczak. Zupa ma charakter i super smak, który zapewnia tajemniczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, zupa, ziemniaki, słonecznik, zupa krem, kapusniak, mięso, zupa warzywna, dania bez mięsa, dania mięsne

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.