Klasyczne, hiszpańskie danie w polskim wydaniu, w którym ryż zastępuje zdrowy, sycący pęczak. Przepis jest bardzo prosty. Jak w typowym, jednogarnkowym daniu, wystarczy wrzucić składniki, zamieszać, przykryć i zaczekać kilkanaście minut:) Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Nazwa paella ma to samo źródło co nasza patelnia i pochodzi od staro sanskryckiego słowa Pa , oznaczającego pić. Rzymianie rozwinęli je twórczo w cały zestaw kulinarnych pojęć: patera – misa, patina – głęb... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.