Kapuśniak

Kapuśniak

Kapuśniak

Czasami mamy ochotę na powrót do tradycyjnych polskich potraw i dlatego dzisiaj zdecydowaliśmy się na ugotowanie kapuśniaku . Najważniejszym składnikiem jest oczywiście kiszona kapusta, dlatego też należy ją uważnie kupować. Lubimy jej wyrazisty smak, więc tylko ją opłukaliśmy, u mnie w domu zazwyczaj moczy się ją ok. 20 minut. Gotując kapuśniak na żeberkach i wędzonym boczku otrzymaliśmy aromatyczną, dość tłustą i pożywną zupę, w sam raz na jesienne i zimowe wieczory. Składniki na kapuśniak 300 g kiszonej kapu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.