Takie słodkości możecie przygotować na Walentynki jak i na Tłusty Czwartek. Delikatne i pachnące, po prostu pyszne! Jedni nazywają je wiedeńskimi inni hiszpańskimi. Tradycyjnie smażone w głębokim tłuszczy, u mnie pieczone w piekarniku z dodatkiem przecieru z płatków róży. Składniki: 1 szklanka mąki tortowej, 1 szklanka wody, 3 jaja, 125 g margaryny do pieczenia, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki przecieru z płatków róży, Do dekoracji: 4 łyżeczki przecieru z płatków róży, 2 łyżeczki przegotowanej... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...