Wszystkie osoby zajmujące się zdrowym odżywianiem namawiają do rezygnacji z produktów wysoko przetworzonych. Bo to właśnie one źle wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu i zwiększają ryzyko chorób przewlekłych. Jednocześnie zachwalamy zdrowotne właściwości chociażby oliwy z oliwek, prawda? A przecież zanim powstanie oliwa, czy inne uznawane za zdrowe oleje, to oliwki, orzechy kokosowe, orzechy włoskie, czy awokado zostają sprasowane, a ich miąższ zostaje oddzielony. Powstały płyn jest czystym tłuszczem po... czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...