Przepis na : śniadanie
Klasyczna domowa granola, czyli mój kulinarny „must have”. Do tej pory nie znalazłam w sklepach fajnego, to znaczy z dobrym składem, odpowiednika tej chrupiącej pyszności, więc opracowałam swój własny przepis. Wiem dokładnie, co się na nią składa i mam pewność, że jest to po prostu dobre. Klasyczna domowa granola to pyszny i chrupiący dodatek do jogurtu, mleka, czy kefiru. Można ją przechowywać w zamkniętym pojemniku nawet przez kilka tygodni. Serdecznie polecam i zapraszam do prostego przepisu... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...