Kochani, zapraszam Was na coś nietuzinkowego, nowego i oczywiście pysznego. Kalafiornica, czyli jajecznica inaczej. Lepiej? Przekonajcie się sami! Danie bardzo sycące, z niskim indeksem i ładunkiem glikemicznym. Świetny pomysł na wykorzystanie jajek w niecodzienny sposób. Posiłek idealny dla osób na dietach niskowęglowodanowych, np. mojej diecie gotowej „Low carb po prostu”. Serdecznie zachęcam do wypróbowania nowych pyszności Składniki (2 porcje): kalafior, 500g, 4 jajka ( tutaj przeczytasz o ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...