Chleb wiedeński

Chleb wiedeński

Chleb wiedeński

  Chrupiąca skórka, puszysty środek.. to jest właśnie chleb wiedeński, wypiekany z mąki pszennej. Jest niezwykły! Pięknie wyrasta podczas pieczenia, nie pęka, nie sprawia żadnych problemów. Ja piekłam go w piekarniku z parą wodną, dzięki czemu miał jeszcze bardziej chrupiącą skórkę. Jak uzyskać parę wodną? Wystarczy, że przed pieczeniem, do piekarnika włożymy blaszkę z wrzącą wodą i umieścimy ją piętro niżej niż chlebek. Polecam! ;)     Składniki: (na 1 średniej wielkości bochenek) Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.