Przepis na : śniadanie
Sabich (lub sabih) to popularne danie izraelskiej kuchni ulicznej. To kanapka faszerowana plastrami grillowanego bakłażana, jajkiem, sosem tahini, hummusem i aromatyczną pastą zhug. Zakochacie się w tej mieszance smaków! Sabich – street food z ulic Tel-Awiwu Gdy mowa o izraelskim street foodzie, większość z Was pewnie myśli o falafelach i hummusie. A jest jeszcze jedna rzecz, i to prawdziwa perełka. Przed Wami sabich . Ta wyjątkowa kanapka łączy w sobie wiele smaków i tekstur. Jest tu lekko chrupiący, ale... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...