Placki z prażonymi jabłkami

Placki z prażonymi jabłkami

Placki z prażonymi jabłkami

Przepis na : śniadanie

Już pisałam o tym, że placki to u nas potrawa absolutnie obowiązkowa, bo to najlepszy sposób na przemycenie mojemu Niejadkowi różnych różności. Tyle, że skubaniec jest coraz starszy i coraz częściej widzi co ląduje w misce i ma coraz większą zdolność kojarzenia i wnioskowania, dlatego coraz trudniej ukryć skład placuszków. Ale dajemy radę! Tym razem powstały placki z jabłkami (których na szczęście już nie muszę przemycać, bo łaskawca zaczął jeść jabłka). Są pożywne i smaczne, a ich przygotowanie trwa tylko kilka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na kulinarnym poligonie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.