Gulasz wołowy na dziko z kluskami śląskimi

Gulasz wołowy na dziko z kluskami śląskimi

Gulasz wołowy na dziko z kluskami śląskimi

Wyborna propozycja obiadowa dla całej rodziny: gulasz wołowy na dziko podany z kluskami śląskimi. Miękkie kawałeczki mięsa w aksamitnym acz wyrazistym sosie, doprawione cebulą, czosnkiem, papryką i aromatycznymi przyprawami. Całość dania uzupełnia subtelny smak czerwonego wina… Poezja :) Składniki: 1 kg wołowiny bez kości (np. udźca) 2 cebule 4 ząbki czosnku 10 ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki ok. 300 ml wywaru (może być... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, mięso, papryka, gulasz, gulasz wołowy, wołowina, kopytka, sosy, ryż, ziemniaki, mięso duszone, dania bez mięsa, sos do ryżu, dania obiadowe, ryż smażony

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.