Pierniczki z ziemniakami Jeśli szukacie przepisu na pierniczki, które nie potrzebują leżakowania, są mięciutkie i od razu do schrupania - to ten przepis jest idealny. Często zdarza się tak, że jesteśmy przed świętami zabiegani, zapomnimy nastawić ciasto na piernik długoleżakujący, albo brak nam czasu na upieczenie pierniczków odpowiednio wcześniej. Te pierniczki są wybawieniem. Zawierają "tajemny" składnik - ziemniaki, które zdecydowanie nie są wyczuwalne w smaku, za to są mięciutkie i zachowują ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...