Jajecznica a’la Italia

Jajecznica a’la Italia

Jajecznica a’la Italia

Przepis na : śniadanie

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Uwielbiam po\u0142\u0105czenie mozzarelli i pomidor\u00f3w, mog\u0142abym je je\u015b\u0107 i je\u015b\u0107! Dlaczego te\u017c ostatnio postanowi\u0142am nieco odpicowa\u0107 zwyk\u0142\u0105 jajecznic\u0119 i tchn\u0105\u0107 w ni\u0105 odrobin\u0119 w\u0142oskiego ducha. Tak powsta\u0142a jajecznica a'la Italia, czyli po prostu moja ma\u0142a wariacja na temat jajek i tradycyjnych, wr\u0119cz ikonicznych, w\u0142oskich smak\u00f3w. Sprawd\u017acie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mostek w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.