Jajecznica a’la Italia

Jajecznica a’la Italia

Jajecznica a’la Italia

Przepis na : śniadanie

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Uwielbiam po\u0142\u0105czenie mozzarelli i pomidor\u00f3w, mog\u0142abym je je\u015b\u0107 i je\u015b\u0107! Dlaczego te\u017c ostatnio postanowi\u0142am nieco odpicowa\u0107 zwyk\u0142\u0105 jajecznic\u0119 i tchn\u0105\u0107 w ni\u0105 odrobin\u0119 w\u0142oskiego ducha. Tak powsta\u0142a jajecznica a'la Italia, czyli po prostu moja ma\u0142a wariacja na temat jajek i tradycyjnych, wr\u0119cz ikonicznych, w\u0142oskich smak\u00f3w. Sprawd\u017acie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mostek w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.