Proponuję Wam pączki 🍩, które z ciasta mało słodkiego przygotowałam i do którego masła 😃 nie dodałam. Pączki dzięki temu zostały „odchudzone” 🏃, ale masą toffi dosłodzone 🍭🍬🍯. Migdały zanim drobno pokroiłam, wcześniej uprażyłam, na masę dodałam i za jedzenie się zabrałam 🍴. Raz w roku mam dzień pączkowy 🍩, czyli wszystkie dania 🍞🍝🍗🍊 z głowy 👱, bo one każdy posiłek (no prawie każdy 👅) mi zastępują i w tym dniu, jak nigdy najlepiej smakują 👄. Składniki ... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.