Kiełbasa z pieczoną papryką, kaszą jaglaną i chrupiącymi boczniakami

Kiełbasa z pieczoną papryką, kaszą jaglaną i chrupiącymi boczniakami

Kiełbasa z pieczoną papryką, kaszą jaglaną i chrupiącymi boczniakami

Kiełbasa surowa tradycyjnie wędzona została na plasterki pokrojona, z cebulką podsmażona.  Papryki w piekarniku pieczone, następnie skórki i pestek pozbawione, w plasterki pokrojone  do kiełbasy zostały dołożone. Kasza zaś oddzielnie gotowana, do kiełbasy i papryką została dodana.  Danie to po doprawieniu mogłoby być już gotowe, ale dzięki chrupiącymi boczniakami  stało się oryginalne, wyjątkowe. Składniki 3 porcje: 3 duże świeże papryki (żółta, zielona, czerwona), 2 szt. kiełbasy surowo-wędzon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, kiełbasa, kasza, grzyby, kasza jaglana, mięso, biała kiełbasa, mięsa pieczone, dania na gorąco

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.