Zapraszam na gołąbki z ziemniakami, które na Podkarpaciu bardzo są znane i od wielu lat tradycyjnie w mojej rodzinie są przygotowywane. Ja, Oleju Wielkopolskiego kulinarne wyzwanie podjęłam i za gotowanie się wzięłam, by z potrawy znanej, wydobyć smak nowy, ale równie smaczny, wyjątkowy. Tak też, eksperyment w kuchni z olejem chili wykonałam i pyszne gołąbki przygotowałam. Kapustę kiszoną, do ziemniaków dodałam, dzięki temu wyraźniejszy smak uzyskałam. Olej chili sprawił, że gołąbki „charakterku d... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.