Dzisiaj, czyli 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Jadamy ją na co dzień , nie tylko od święta, więc dlaczego w takim dniu ma być inaczej. By tradycji stała się zadość - czas przygotowałam pizzę z owocami morza i szparagami. Składniki: - 1 opakowanie (7g) drożdży instant- 375 g mąki tortowej- 235 ml ciepłej wody- 2 łyżki oliwy- 1 łyżka cukru- 1 łyżeczka soli- ok. 3/4 łyżeczki oreganooraz dodatki:- 500 g owoców morza- 250 g krewetek- 5 ząbków czosnku- sklarowane masło- 150 g star... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...