rosol z bluszczykiem kurdybanku i mieta

rosol z bluszczykiem kurdybanku i mieta

rosol z bluszczykiem kurdybanku i mieta

  Składniki: 2- 2 ½ litra wody pól kurczaka zagrodowego cebula opalona 4 marchewki kawałek selera kawałek pora 1duży,lub 2 mniejsze korzeń pietruszki 1 łyżeczkę suszonych lub surowych liści bluszczyku kurdybanek zamiast pietruszki zielonej 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki mięty w proszku ,lub 1 łyżkę świeżej -wspomaga smak rosołu łyżeczka kurkumy pół łyżeczki pieprzu sol do smaku Wykonanie Bluszczyk kurdybanek Wlać wodę do wolnowaru, dodać kurczaka .Obrane i pokrojone marchewki, k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.