Dziś drugi w tym sezonie dyniowy przepis. Po musie przyszedł czas na dżem dyniowy. Przepyszny pasuje nie tylko do dań na słodko, lecz również może zostać użyty jako dodatek do mięs. Dżem dyniowo-pomarańczowy Składniki: © ok. 2,5 kg dyni pokrojonej w kostkę, © 8 pomarańczy, © 2 szklanki wody, © 1-2 łyżeczki imbiru © ewentualnie cukier do smaku Przygotowanie: Dynię przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować do momentu, gdy będzie względnie miękka. Pomarańcze porządnie wyszorować, sparzyć i z... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...