DRUGIEGO SEZONU DYNIOWEGO CIĄG DALSZY

DRUGIEGO SEZONU DYNIOWEGO CIĄG DALSZY

DRUGIEGO SEZONU DYNIOWEGO CIĄG DALSZY

Dziś drugi w tym sezonie dyniowy przepis. Po musie przyszedł czas na dżem dyniowy. Przepyszny pasuje nie tylko do dań na słodko, lecz również może zostać użyty jako dodatek do mięs. Dżem dyniowo-pomarańczowy Składniki: ©  ok. 2,5 kg dyni pokrojonej w kostkę, ©  8 pomarańczy, ©  2 szklanki wody, ©  1-2 łyżeczki imbiru ©  ewentualnie cukier do smaku Przygotowanie: Dynię przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować do momentu, gdy będzie względnie miękka. Pomarańcze porządnie wyszorować, sparzyć i z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Pyszne Siódme Niebo

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.