Wczoraj mieliście przepis na kotlety z naci warzyw a dziś na wykorzystanie łupin z bobu. Niektórzy jadają bób razem ze skórką, ja czasami też ale niekiedy potrzeba samych ziarenek bez łupin np. do zupy kremu z bobu, zostają wtedy łupinki. Te łupiny mają bardzo dużo białka i błonnika i szkoda ich wyrzucać tym bardziej że są bardzo smaczne. Dlatego za Misą Mocy zrobiłam z łupin kotlety, które i Wam polecam. Są delikatne, dodatek wędzonej papryki sprawia że smakują jakby były z mięsa. Polecam, nie marnujemy żywnoś... czytaj dalej...
Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Ograniczenie niektórych produktów pozwoli zwalczyć zaparcia osobom na to podatnym. Trzeba zmienić trochę dotychczasowe zasady żywieniowe, by wspomóc pracę jelit.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.