Bób kocham miłością pierwszą i zajadam go na różne sposoby. Poszukajcie zresztą w zakładce bób , może coś Was zainspiruje. Zauważyłam przepis na kiszony bób u Pyzy i zaraz zrobiłam. Rezultat był taki że bób miał być do sałatek, kanapek a co się stało? był tak pyszny że pierwszy kilogram pożarłam, no nie sama bez niczego, sam, sote. On jest naprawdę przepyszny, zróbcie sobie bo jeszcze jest na straganach. Ja zrobiłam następne 2 kilogramy bobu i tym razem użyję choć trochę do sałatki, chodzi mi taka jedna po... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.