Placki ziemniaczane giganty..zazwyczaj smażę je mniejsze...ale tym razem są dość duże..Takie placki można zjeść same lub z dodatkiem śmietany..A ja dodatkowo podałam je jeszcze inaczej, ale o tym w następnym wpisie. 500 g ziemniaków 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 cebula sól, pieprz,majeranek, wegeta Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce.Cebulę też obrać i drobno posiekać lub też zetrzeć na tarce.Do startych ziemniaków dodać jajko, mąkę i przyprawy.Wymieszać i smażyć placki dowolnej wielkości. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...